Infobar icon

Quý khách hàng thân mến, chúng tôi xin thông báo với các bạn những sản phẩm rất thú vị với mức giá hấp dẫn trong đợt giảm giá. Cảm ơn bạn đã mua hàng!

Categories
 
 
 
 
 
 

Čínske jedlá na stoleVarenie čínskych jedál

Varenie čínskych jedál môže byť neuveriteľne obohacujúca skúsenosť. Nielenže je to chutná a zdravá kuchyňa, ale jej príprava môže byť aj pomerne jednoduchá. S trochou vedomostí a správnymi prísadami môžete vytvoriť autentické čínske jedlá, ktoré zapôsobia na vašu rodinu a priateľov. Tu je 7 tipov, ktoré vám pomôžu začať s varením čínskych jedál:

1. Vyberte si čerstvé ingrediencie

Najlepšie čínske jedlá sa pripravujú z čerstvých a kvalitných surovín. Vyberajte zeleninu, ktorá má sezónu a žiarivé farby, čerstvé mäso, ktoré je pevné na dotyk, a ryby, ktoré dobre voňajú a vyzerajú.

Pri výbere produktov hľadajte produkty bez modrín, škvŕn a zafarbenia a vyhýbajte sa produktom, ktoré vyzerajú zvädnuté. Skontrolujte aj dátumy spotreby na balených zložkách.

2. Naučte sa základy čínskych kuchárskych techník

Techniky varenia v Číne sa v jednotlivých regiónoch líšia, ale niektoré základy by ste si mali osvojiť. Najbežnejšie metódy sú smaženie, varenie v pare a fritovanie.

Smaženie spočíva v rýchlej príprave malých kúskov potravín na horúcej panvici alebo vo woku s olejom, zatiaľ čo varenie v pare spočíva v príprave potravín v horúcej pare. Pri fritovaní sa jedlo ponorí do horúceho oleja. Mali by ste sa tiež naučiť pripravovať omáčky a marinády a správne ochucovať pokrmy.

Ako spracuje s wokom

3. Pochopenie rozdielov medzi regionálnymi kuchyňami

Čínska kuchyňa sa delí na osem regionálnych kuchýň, z ktorých každá má svoje jedinečné chute a ingrediencie. Patrí medzi ne sečuánska, hunanská, kantonská, fudžianská, an-chuejská, šan-tungská, ťiang-su a če-ťiangská.

Každý región má svoj vlastný štýl varenia a prísady, preto je dôležité pochopiť rozdiely medzi nimi. Napríklad sečuánska kuchyňa je známa svojimi korenistými jedlami, zatiaľ čo kantonská kuchyňa je známa svojimi sladkými a slanými jedlami.

Sichuan hotpot - oblubeny sposob stolovania v Cine

4. Používajte správne kuchynské náradie a nástroje

Čínske varenie si vyžaduje špecifické náčinie a nástroje, ako napríklad wok, sekáčik a čínsku naberačku. Wok je panvica s okrúhlym dnom, ktorá sa používa na vyprážanie a fritovanie jedál. Sekáčik je veľký nôž so širokou čepeľou a používa sa na krájanie a prípravu jedla.

Čínska naberačka je malý nástroj v tvare lyžice, ktorý sa používa na meranie a servírovanie. Nezabudnite investovať do kvalitného náčinia a nástrojov, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky pri varení.

5. Dobre poznajte čínske chute a korenia

Čínska kuchyňa je známa svojimi jedinečnými chuťami a koreninami. Najčastejšie sa používa sójová omáčka, sezamový olej, ustricová omáčka a ryžové víno. Sójová omáčka dodáva jedlám slanú chuť, sezamový olej orechovú chuť, ustricová omáčka je sladká a slaná a ryžové víno dodáva jemnú sladkosť.

Na vytvorenie chutného a vyváženého pokrmu je dôležité porozumieť chutiam a koreniam. Skúste experimentovať s rôznymi kombináciami, aby ste našli tú správnu chuť pre svoj pokrm.

Peking duck - stolovanie

6. Ovládnite umenie prezentácie

Prezentácia je dôležitou súčasťou čínskej kuchyne. Jedlá by mali byť prezentované atraktívnym spôsobom, aby sa zvýraznila ich chuť a vizuálna príťažlivosť. Prezentácia zahŕňa usporiadanie jedla na tanieri, zdobenie a pridávanie dekorácií.

Na dodanie jedinečného vzhľadu pokrmu môžete použiť farebné prísady a omáčky. Pri aranžovaní jedla nezabudnite použiť kontrastné farby a textúry, aby bol pokrm vizuálne príťažlivejší.

7. Experimentujte s novými receptami a prísadami

Pri varení čínskych jedál sa nebojte skúšať nové recepty a prísady. Vyskúšajte rôzne jedlá z rôznych oblastí Číny, napríklad sečuánsku, hunanskú, kantonskú a šanghajskú kuchyňu.

Experimentujte s rôznymi koreninami, korením a omáčkami, aby ste vytvorili jedinečné chute. Vyskúšaním rôznych receptov a ingrediencií môžete vytvoriť chutné a autentické jedlá, ktoré zapôsobia na vašu rodinu a priateľov.

Kung pao oblubene jedlo

Záver

Ak chcete pripraviť autentické čínske jedlo, mali by ste mať na pamäti niekoľko vecí. Po prvé, uistite sa, že používate čerstvé suroviny - to výrazne ovplyvní chuť vášho pokrmu.

Po druhé, venujte dostatok času správnej príprave každej ingrediencie - nebojte sa trochu experimentovať, aby ste našli ideálny spôsob varenia pre každú ingredienciu. A nakoniec, nebojte sa pridať do pokrmu svoj vlastný štýl - veď práve to robí varenie takou zábavou!

Hľadáte obchod s ázijskými potravinami? V Foodlande máme všetko, čo potrebujete na domáce varenie a príjemné zážitky z ciest do Ázie, od suchých potravín, nápojov a obľúbených pochúťok až po čerstvé bylinky, zeleninu, ovocie, kalamáre a ryby. Navštívte nás ešte dnes!

 

Thêm bình luận

...

Thêm phản hồi nội dung bình luận

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Phiên bản đầy đủ (máy tính bàn)