Quý khách hàng thân mến, chúng tôi xin thông báo với các bạn những sản phẩm rất thú vị với mức giá hấp dẫn trong đợt giảm giá. Cảm ơn bạn đã mua hàng!
Tieto malé parené „buchty“, pôvodne pouličné jedlo, majú vonkajšiu vrstvu zo slanej ryžovej múky s mletým bravčovým mäsom a hubami ako lahodnou náplňou.
Recept od: Hungry Huy
Príprava: 1 hodina. Varenie: 1 hodina. Vychadnutie: 1 hodina. Total: 3 hodiny
Porcie: 14
Ingrediencie
Na obalovanie
- 500g stredne veľké mrazené banánové listy (približne 12 – 14 banh gio. Ak to nemôžete získať, môžete použiť iba fóliu a je to v poriadku.)
- Dostatok hliníkovej fólie, ktoré zodpovedajú veľkosti a počtu banánových listov
Cesto
- 2 hrnčeky kukuričného škrobu
- 1 hrnček ryžovej múky
- 3 polievkové lyžice zemiakového škrobu
- 4,5 šálky kuracieho vývaru
- 5 šálok vody
- 3 polievkové lyžice oleja
- 1 1/3 čajovej lyžice soli
- 1 čajová lyžica glutamanu sodného(voliteľné)
Plnka
- 1 stredná cibuľa
- 37 gramov na tenké plátky nakrájaných sušených drevených ušných húb (asi 2 šálky, keď sú sušené)
- 2 polievkové lyžice oleja na varenie
- 500g mletého bravčového mäsa alebo nahraďte polovicu alebo všetko mletým kuracím mäsom
- 1 čajová lyžička soli
- 2 čajovej lyžičky cukru
- 1,5 čajovej lyžičky mletého korenia
- 0,5 čajovej lyžičky glutamanu sodného voliteľné
Inštrukcie
Príprava obalov (môžete pripraviť deň dovpredu)
- Ak sú listy zmrazené, rozmrazte ich.
- Banánové listy umyte pod tečúcou vodou.
- Niekoľko listov naraz ponorte do hrnca s vriacou vodou na niekoľko sekúnd, aby zmäkli.
- Nakrájajte na štvorce ~ 30× 30 cm, v závislosti od veľkosti búcht, ktoré chcete urobiť, odstráňte tvrdé oblasti okolo stonky, ktoré sa ťažko skladajú.
- Pred použitím nechajte uschnúť.
- Vystrihnite zodpovedajúce veľkosť hotových pyramíd z fólie.
Cesto
- Zmiešajte všetky ingrediencie vo veľkom hrnci s nepriľnavým povrchom.
- Nechajte ustať 30-60 minút (dlhšie, tým lepšie).
- Zapnite sporák na vysokú teplotu, kým nedosiahne teplotu varu, potom ju znížte na stredne vysokú teplotu, aby sa udržala na nízkom bode varu
- Po dosiahnutí počiatočného varu by malo trvať asi 3-6 minút, kým zmes zhustne. Časy sa môžu líšiť. Chceme, aby bola dostatočne hustá, aby cez ňu plnka neprepadla, ale aby bola dostatočne riedka, aby ste ňou mohli ľahko vyplniť rohy obalov.
- Vypnite sporák a pokračujte v miešaní ešte asi 3 minúty, aby sa zmes bola dostatočne hľadká
Plnka
- Cibuľu nakrájajte na kocky alebo alebo nahrubo nasekajte v kuchynskom robote.
- Huby nahrubo nasekajte ručne alebo v kuchynskom robote.
- Pridajte olej do veľkej panvice na stredne vysokej a orestujte cibuľu svetlohnedú a voňavú.
- Pridajte mleté mäso a opečte, kým nie je mierne uvarené, ale nie úplne uvarené. Orestujte mäso dostatočne na to, aby sa rozpadlo, ale aby nebolo kašovité.
- Pridajte hríby a všetky zvyšné ingrediencie do panvice a orestujte, aby boli huby mierne uvarené. Keď je mäso úplne upečené a v strede už nie je ružové, ochutnajte a podľa potreby pridajte ešte soľ alebo korenie podľa chuti.
Spôsob obalovania
- Začnite s 1 vrstvou hliníkovej fólie a položte na ňu 1 vrstvu banánových listov
- Začnite počiatočné záhyby, aby ste vytvorili prvý bod pyramídy (pozri obrázok vyššie)
- Pridajte lyžicu zmesi ryžovej múky – polovicu množstva, ktoré chcete v tomto kúsku.
- Do stredu pridajte lyžicu plnky.
- Pridajte lyžicu zmesi ryžovej múky na uzavretie plnky.
- Dokončite balenie, opakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie. Cieľom je rovnomerne rozdeliť zmes ryžovej múky a náplň pre každú pyramídu na 12-14 rovnakých častí.
Naparovanie
- Na sporák si položíme hrniec s vodou, vložíme do neho kovový paráčik. Hladina vody by mala byť asi 1 cm pod paráčikom.
- Priveďte do varu na vysokej teplote.Keď voda začne vrieť, znížime teplotu na tretinu
- Pridajte všetky pyramidové buchty na paračík. Varte asi 40 minút.
- Približne po 40 minútach jednu otvorte a skontrolujte, či je zmes ryžovej múky hotová. Keď je priesvitná, tak sú hotové. Podľa potreby nechajte viac napariť.
Thêm bình luận
Thêm phản hồi nội dung bình luận